Spikey Lee Claessens maakte van dans zijn beroep

8 december, 2017

Is dansen jouw passie en wil je van dans je beroep maken? Spikey Lee Claessens, oud student van de dansopleiding MBO DANS GOES, is momenteel werkzaam als danser, dansdocent en choreograaf. Hij legt uit hoe de dansopleiding in Goes hem op weg heeft geholpen naar een succesvolle danscarrière.

Wat betekent dans in jouw leven?
Dans is vooral een uiting van jezelf. Je kan hiermee vertellen/communiceren zonder woorden te gebruiken. Dat is toch een prachtige vorm van kunst? Er zijn zoveel mogelijkheden met het lichaam. Het vak blijft voor mij een uitdaging en het blijft vechten maar dit is het uit eindelijk allemaal waard. Omdat ik doe waar ik van hou!

Je bent als professional bezig met dansen. Wat doe je zoal?
Ik heb veel zelf op het podium gestaan en op cruiseschepen gewerkt. Ik merk nu dat ik liever zelf het creatieve proces in handen heb. Dus ik focus momenteel vooral op het choreograferen. Zo heb ik gechoreografeerd voor Norwegian Cruise Line en voor de musical Peter Pan. In november heb ik gewerkt met twee dansers voor een artiest uit Amerika die een nacht een performance had in Amsterdam en daarbij dansers wilde. Ook geef ik lessen aan de cast van The Lion King en geef ik wekelijks lessen aan dansprofessionals. Daarnaast geef ik lessen bij vooropleidingen en help ik de jonge dansers klaar te stomen voor de academies, audities en eventuele carrières. Ik reis regelmatig naar het buitenland om workshops te geven. 

Welke rol heeft jouw opleiding bij MBO DANS GOES gespeeld in het bereiken van een succesvolle danscarrière?
MBO DANS GOES heeft een gigantische rol gespeeld voor me! Zij hebben me gevormd tot de danser die ik vandaag ben. Voor de opleiding heb ik misschien maar een half jaar klassiek gehad. Het is bizar hoe een goede basis je krijgt bij MBO DANS GOES! Technisch is het echt een van de betere mbo-opleidingen van Nederland! 

Hoe ziet jouw verdere toekomst in de danswereld eruit?
Dit is erg lastig om te zeggen, als freelancer weet je nooit wat er op je pad komt. Dat maakt het tegelijk ook superleuk! Maar ik denk dat ik voornamelijk veel ga reizen en lessen ga geven aan dansprofessionals.

Wat wil je meegeven aan dansers die twijfelen of je van dans je beroep kunt maken?
Zorg dat je een doel hebt. Werk hiernaar toe en als je valt, direct opstaan en verder vechten. Maar zet een goal voor jezelf!

www.spikeylee.com
www.instagram.com/spikeylc