Is dansen jouw passie en wil je van dans je beroep maken?

1 maart, 2018

Lisette Jacobs, oud student van de dansopleiding MBO DANS GOES, heeft een eigen dansschool “Danzette”. Zij legt uit hoe de dansopleiding in Goes haar op weg heeft geholpen naar een succesvolle danscarrière.

Wat betekent dans in jouw leven?
In dans kan ik echt mijn ei kwijt. Ik word er vrolijk van, maar ik kan er ook goed mijn emoties in kwijt als ik me wat minder voel. Daarnaast vind ik het heerlijk om mijn creativiteit in dans te leggen.

Je bent als professional bezig met dansen. Wat doe je zoal?
Na mijn opleiding MBO DANS heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als eenmanszaak. Onder mijn eigen dansschoolnaam ‘Danzette’ heb ik nu 9 eigen lessen. Om mijn werkweek te vullen geef ik ook les bij andere dansscholen en verenigingen en geef ik regelmatig workshops op basisscholen en middelbare scholen. Daarnaast heb ik ook leuke projecten zoals choreografieën maken voor in animatieshows en de openingsdans maken voor een bruidspaar. Dit alles doe ik in verschillende dansstijlen en geef ik les aan kleuters tot bejaarden! Zo is mijn werk heel afwisselend en is er geen dag hetzelfde.

Welke rol heeft jouw opleiding bij MBO DANS in Goes gespeeld in het bereiken van een succesvolle danscarrière?
Bij MBO DANS GOES heb ik uiteraard heel veel eigen dansvaardigheden en didactiek geleerd, maar ik heb ook heel erg veel gehad aan de vakken projectmanagement en mini onderneming. Zo heb ik afgelopen juni mijn eerste eigen voorstelling gegeven in een theater, waarvoor ik naast het maken van de dansen ook alles erom heen moest regelen. Veel taken hiervan heb ik al eens moeten doen tijdens de opleiding.

Hoe ziet jouw verdere toekomst in de danswereld eruit?
In de toekomst hoop ik mijn eigen dansschool te kunnen uitbreiden met meer lessen en meer verschillende stijlen. Ooit hoop ik een eigen pand te hebben voor mijn dansschool.

Wat wil je meegeven aan dansers die twijfelen of je van dans je beroep kan maken?
Ga ervoor! Wat is er nou leuker dan elke dag doen wat je het liefste doet?!
Ik en vele andere oud studenten met mij zijn het bewijs dat je echt je brood kunt verdienen met dans. Natuurlijk komt dit niet zomaar aanwaaien en zal je veel eigen initiatief moeten tonen. Maar ik vind het alles meer dan waard.