mbo dans goes
mbo dans goes

Audities en toelating

Jij bént dans. Laat ons dat zien tijdens de auditie!

Laat ons zien wat je al kunt, wat je nog kunt ontwikkelen vanuit je talent en wellicht maak je kennis met een paar dansstijlen die je misschien nog niet beheerst en waar je in de opleiding wel mee aan de slag gaat. We zijn op zoek naar enthousiaste en authentieke dansers met een open mind, eigenheid en creativiteit.

De auditie start met het insturen van een filmpje met een pitch en een solo. Je mag elke stijl of mix van stijlen gebruiken in jouw solo. Op basis van dit filmpje besluiten we of we je uitnodigen voor de auditie, een werksessiedag op woensdag 13 december. De werksessiedag start om 09.00 uur.

Tijdens deze dag - die bestaat uit een aantal sessies - laat vooral jezelf zien als danser, toon je jouw talenten en kwaliteiten. We kijken naar je dansbeleving, muzikaliteit, energie en expressie. En we kijken vooral naar hoe jij omgaat met de choreografie en de terugkoppeling daarop. Kun jij het je eigen maken, sta je open voor nieuwe stijlen en feedback?

We leren je graag beter kennen. Tijdens een kennismakingsgesprek krijg je de ruimte om te vertellen over wie je bent, jouw ervaring op dansgebied, wat je hoopt te leren bij MBO Dans en wat je motivatie is voor onze opleiding. Ervaring in alle dansstijlen is dus niet nodig. Is dansen je passie en doe je dat nu vooral binnen één stijl en sta jij open om meer te ontdekken? Dan ben je van harte welkom om auditie te doen!

Aanmelden voor de auditie

 

Terugblik auditie

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:

  • een vmbo-k, -g of -t diploma of;
  • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of;
  • een mbo-diploma niveau 2 of 3.

Wat vragen we verder van je?
Een goede motivatie om deze geweldige opleiding te kunnen volbrengen. Kun je niet zonder dans, ben je ondernemend en leergierig, ben je open-minded, heb je doorzettingsvermogen en discipline, kun je omgaan met tegenslagen (blessures), heb je nu al een meer dan gemiddeld dansniveau en leer je makkelijk nieuwe bewegingen en nieuwe choreografieën aan? Kom auditie doen!

 

Meld je aan vóór 1 april

Als je je vóór 1 april aanmeldt, is de Wet Toelatingsrecht Mbo van toepassing. Je bent dan verzekerd van een plek in de opleiding van je keuze (uitzonderingen hierop zijn opleidingen met een beperkt aantal opleidingsplaatsen en opleidingen met aanvullende toelatingseisen. Als je je aanmeldt na 1 april, ben je ook van harte welkom bij MBO DANS. Wij zullen dan ons best doen om je te plaatsen in de opleiding van je keuze, maar je kunt dan geen beroep doen op het recht tot toelating zoals in de wet geregeld.

Meld je dan aan voor een auditie via het formulier, of meld je direct aan voor de opleiding via de button 'Direct aanmelden' op de opleidingspagina's (je krijgt dan van ons een uitnodiging voor de auditie).

Leuk dat je interesse hebt om bij ons te studeren.

Aanmelden voor MBO DANS begint bij het digitaal inschrijven via de studiekiezer. Ga naar de opleidingspagina van jouw keuze en klik op de butten 'Direct aanmelden'. Vervolgens opent de aanmeldmodule. Hier log je in met jouw DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag dit dan eerst aan

Heb je geen Nederlands Burgerservicenummer (BSN)? Dan maak je gebruik van een interesse melding. Wanneer je ons belt op 0115 64 16 00 kun je een toegangscode aanvragen. Hiermee kun je vervolgens een account aanmaken in de aanmeldmodule.

Meld je uiterlijk op 1 april aan.

In dit filmpje van de Rijksoverheid wordt duidelijk uitgelegd waarom dit belangrijk is.