Doorstromen naar een hbo dansopleiding?

12 maart, 2018

Lisa van Osta, oud student van de dansopleiding MBO DANS GOES, legt uit hoe de dansopleiding in Goes haar op weg heeft geholpen naar een succesvolle studie aan de Fontys Academie voor danseducatie in Tilburg. 

Wat betekent dans in jouw leven?
Dans is voor mij een manier om de fysieke uitdaging aan te gaan met mijzelf en om mijzelf elke keer weer te blijven verbeteren. Ik vind het heerlijk om lessen te volgen waar ik tot het maximale wordt uitgedaagd, waardoor ik mijn grenzen kan verleggen.

Wat ben je na MBO DANS GOES gaan doen?
Na het afstuderen aan MBO DANS GOES ben ik doorgestroomd naar het hbo. Ik zit nu in het tweede leerjaar aan de Fontys Academie voor danseducatie in Tilburg.
Naast mijn studie geef ik nog een aantal vaste lessen per week bij een dansschool en op deze dansschool verzorg ik ook de dans kinderfeestjes. Ook geef ik dansworkshops op basisscholen, BSO’s en op evenementen. 

Welke rol heeft jouw opleiding bij MBO DANS in Goes gespeeld in het bereiken van een succesvolle danscarrière? 
MBO DANS GOES heeft mij geholpen om een hele goede basis te leggen om door te stromen naar het hbo. Danstechnisch, maar ook didactisch ben ik enorm uitgedaagd en heb ik heel veel geleerd door de ervaren docenten en de uitgebreide stages. Hierdoor kan ik nu meer uit mijn hbo studie halen aangezien ik al heel veel weet, dus gelijk de verdieping kan gaan zoeken in de lessen.

Hoe ziet jouw verdere toekomst in de danswereld eruit?
Als ik over twee jaar afstudeer aan het hbo zou ik heel graag een eigen dansschool beginnen en daarnaast wil ik ook gaan lesgeven op een dansopleiding. Maar er zijn ook zoveel andere dingen mogelijk waardoor ik nog niet weet wat de toekomst mij gaat brengen.

Wat wil je meegeven aan dansers die twijfelen of je van dans je beroep kan maken?
Durf de stap te nemen en laat je niet weerhouden door wat anderen zeggen. Er zijn echt genoeg mogelijkheden voor een carrière in de danswereld en wat is nou fijner dan een hele dag met dans bezig te kunnen zijn!

 

Foto gemaakt door: 1eye2you fotografie